Bajnokok reggelije...

... avagy a szabadalmaztatás fölöttébb szükséges voltáról... címmel tartott előadást Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke a Napi Gazdaság napilap Az ötlettől az üzleti sikerig című konferenciáján, melyet november 20-án rendeztek.

Az előadásban - melynek címét Kurt Vonnegut és Apáczai Csere János gondolatvilága és értékválasztása ihlette - azokat a már ismert, valamint eddig még nem kifejtett összefüggéseket elemezte, amelyek a kutatás-fejlesztés-innováció láncában az átgondolt, rendszerelvű tudatosság felismerésének égető voltát sürgető törekvéseknek lehetnek segítségére.

Bemutatta a hazai jogszerzés lehetőségeinek egyszerűbb igénybevételeit lehetővé tevő, valamint a gazdasági hasznosítás megalapozását segítő új szolgáltatásokat, illetve azokat a kifinomult és sokszínű globális szabadalmi együttműködési rendszereket, melyek hivatottak biztosítani az innovatív találmányokra alapozott gyors és hatékony nemzetközi jogszerzést. Ezáltal megnyitva az utat a szélesebb körű gazdasági hasznosítás előtt is, nem elhallgatva e jogintézmények kihasználásának eleddig elégtelen voltát a hazai gyakorlatban.

Előadásában Bendzsel Miklós felhívta a figyelmet a budapesti centrummal, nemzetközi együttműködésben, a közeli jövőben létrejövő virtuális Dunai Szabadalmi Intézetre is, melynek sikeres működése hazánkat a legelismertebb szellemitulajdon-védelmi kultúrával és legmegbízhatóbb iparjogvédelmi szakmai jártassággal számon tartott országok sorába emelheti.

2012/11/23